Domácí paštika z kuřecích jater s bylinkami a bílým vínem

Domácí paštika z kuřecích jater s bylinkami a bílým vínem

02.02.2021 Jana Čiháková

Dejte si paštiku! Přinášíme skvělý recept na domácí paštiku. Chutnat bude i těm nejnáročnějším strávníkům a jemně dokreslí poklidnou atmosféru zimních večerů.

Ingredience:

500 g kuřecích jater, 1 středně velká cibule, 400 ml vývaru, 150 ml bílého vína, čerstvé bylinky dle preferencí, 150 ml smetany, 250 g másla

Postup:

Nadrobno pokrájenou cibuli osmažte na másle a přidejte kuřecí játra. Zprudka orestujte a podlijte bílým vínem. Nechte pár minut odstát.

Následně přidávejte vývar tak, aby vždy asi třetina jater vykukovala nad hladinu. Nechte probublávat přibližně 20 minut, až se tekutina zredukuje cca na polovinu.  

Samotná játra rozmixujte se 2/3 másla. Postupně přidejte šťávu, smetanu a čerstvé bylinky a opět mixujte.

Do připravené misky nalijte hotovou paštiku, přelijte zbytkem rozpuštěného másla a dozdobte bylinkami. Nechte několik hodin odstát v chladničce.

Podávejte s čerstvým chlebem či bagetou.


Mohlo by vás zajímat

ŠKODA HROZNŮ JEN NA ZOBÁNÍ: TIPY, JAK VÍNO VYUŽÍT PŘI VAŘENÍ

01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.

MRAZY NAPÁCHALY ŠKODY NA VINICÍCH, JDE O MILIONY

22.04.2024 | Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v Česku půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl to prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Vinohrady v Čechách ničil noční mráz o víkendu, část úrody poškodil už v noci na pátek. Vinaři na jihu Moravy proto od minulého týdne pozorně sledují několik předpovědních modelů i vlastní meteostanice, doplnil Chlad.

KONEC PŘESOLENÝM JÍDLŮM V RESTAURACÍCH: NOVÝ PROGRAM MINISTERSTVA

09.04.2024 | Omezit nadměrnou konzumaci soli a s ní spojené negativní dopady na zdraví má za cíl program Solíme méně. Program chce ukázat rizika nadměrného solení a možnosti, jak ho omezit. Zaměří se na restaurační zařízení a podpoří pokračování vzdělávacího programu ve školních jídelnách. Chce proškolit personál, navrhnout úpravu postupů a sledovat dopady.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.